sâmbătă, 4 iunie 2011

                                                    Sah si relaxare

    Admirabilul organizator Dan Rat a reusit sa convinga un numar de 109 sahisti sa ia parte la cea de-a 26-a editie a Cupei Felix. Sunt convins ca toti acestia au plecat cu amintiri frumoase si sunt dornici sa mai onoreze invitatiile si in viitor.
    Dupa o perioada mai lunga in care am stat doar pe "banca suspinelor " , am decis ca ar fi momentul sa ma "dezechipez". Desigur , nu era vorba de un concurs de obiectiv , astfel ca in ingredientele acestui concurs am decis sa adaug si cateva bai in apele termale , dar si alergari usoare prin natura - la serile de jogging a participat si elevul meu , Adi Petrisor.

                                              Piscina Hotelului Mures , unde am fost cazati
Nufarul simbolul puritatii , al inocentei


                                                    Pe un colt de rai
                    
              Minunatii nuferi si testoasele - acesti ardeleni ai regnului animal - isi impart in mod pasnic habitatul
        
    In ceea ce priveste concursul , castigatorul a fost IM Mihai Grunberg , care a  pornit lansat cu 5 victorii si nu a mai putut fi oprit. Triumf meritat pentru proaspatul tatic , care se simte foarte bine in acst loc, obtinand trofeul mai multor editii. Locul 2 a fost obtinut surprinzator de Samu Sorin , revelatia competitiei. Dupa o infrangere categorica la Adi Petrisor , in runda a 3-a , a obtinut doar succese pana la final , reusind o clasare excelenta.
    A urmat grupul jucatorilor cu 5,5 puncte , scorul progresiv stabilind ordinea: 3 Adi ; 4 Dan Bogdan ; 5 "ardeleanul" Ardelean Catalin ; 6 Cioara Andrei ; 7 Bonte Andrei; 8 Florescu Codrut ; 9 Helmer Janos . Cu 5 puncte au urmat Chereches Marius si LPS-istul Alex Stanciu, desemnat cel mai bun junior sub 18 ani.
   Ce se poate spune despre evolutia mea si a celor 2 elevi , Adi si Alex? Adi a jucat un sah sigur , a castigat 6 puncte la Elo , insa a ratat o pozitie avantajoasa in ultima runda , care l-ar fi ajutat sa ocupe locul secund ( in anumite conjuncturi chiar prima treapta a podiumului ) . Dat fiind ca este clasa a 12-a si urmeaza in curand un examen de bacalaureat  - ceea ce a facut imposibila implicarea psihica 100%  la sah , rezultatul poate fi considerat pozitiv.

                                           Adi il rapune pe ungurul Pozsony in engleza ( apararea , nu limba )
    Alex a platit tribut oboselii de a merge si la scoala pe perioada competitiei , dar si a "plimbarilor " prin caldura pe ruta Oradea - Baile Felix. Sunt convins ca rezultatele viitoare vor fi net superioare. Oricum , a realizat cateva partide pline de continut.
                                        Alex , pregatit sa devina "cosmarul negru" al adversarului sau 

Calculatorul care dicteaza tragerile la sorti nu tine cont de sentimente, punand fata in fata elevul cu antrenorul
     In ceea ce ma priveste , am castigat 4 partide si am cazut la pace in intalnirile cu cei 2 elevi ai mei. In ultima runda trebuia sa castig pentru a obtine locul 1 . In intalnirea cu Misu Grunberg , dupa ce am obtinut avantaj clar in deschidere , acesta treptat s-a evaporat . Dupa ce a egalat pozitia , adversarul meu a sacrificat surprinzator un pion, dupa care trebuia sa castig partida. Doar ca in pozitia finala , cand  avantajul  meu era unul decisiv ( mai aveam 2 minute si jumatate contra 5 ) , am avut iluzia unui sah etern si am propus remiza, fara sa mai astept efectuarea mutarilor pe tabla.
                                   
     Prin amabilitatea lui Dan Rat , partidele de la primele 15 mese pot fi vizionate accesand linkul partide Cupa Felix , apoi le downloadati .
    
                                      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu