marți, 15 noiembrie 2011


                    Revenirea

    Dupa 3 meciuri nereusite echipa ajunsese pana pe locul 10. O clasare rusinoasa, insa in primele 4 runde am prins favoritele 1, 2 si 3. In situatia grea in care ne aflam trebuia sa ne concentram exclusiv pe cele 3 dispute ramase, sa le castigam si sa speram in rezultate indirecte favorabile care sa ne ajute sa prindem ultima treapta a podiumului. 
   Primul adversar din dorita serie de victorii a fost echipa Israelului. Desi la prima vedere ar fi trebuit sa se puna doar problema scorului, urmarind rezultatele primelor runde era evident ca nu ne asteapta un meci chiar atat de usor. Evreii pierdusera doar un meci, la limita, 2,5-1,5 in fata Turciei, in rest terminand la egalitate. Dupa 2 infrangeri consecutive, am fost nevoit sa-l scot din formatie pe Radu .
   Din nou am jucat mai putini inspirati, insa in cele din urma ne-am impus cu 3-1 , cu destula sansa. S-au impus Alex si Robi, insa primul a trecut prin momente grele. Georgica a avut pion in plus, insa dupa o eroare , compensatia adversarului a devenit extrem de periculoasa, fiind nevoit sa accepte remiza. Vlad a incheiat la egalitate in momentul cand meciul era deja castigat






  
      
      Meciul urmator ne-a adus in fata cea mai slaba selectionata, a Moldovei. Fratii de peste Prut au aliniat o echipa tanara, de perspectiva, insa fara pretentii la momentul actual. A fost un 4-0 fara istoric , insa care ne-a adus - profitand si de victoria Turciei asupra Ungariei - pana pe locul 3. Asadar un come-back foarte rapid, un salt de 7 locuri dupa doar 2 runde.

  Ultima halta in calea spre medalie era Croatia
A venit si ziua ultimului meci. Echipa utilizata a fost cea pregatita de acasa: Alex, Radu, Robi, Vlad. La Vlad ( jucator extraordinar de muncitor si devotat echipei) , care a avut partide foarte lungi, am simtit o oarecare oboseala , insa experienta alaturi de potrivirea la adversar m-au facut sa-i dau credit  Situatia era simpla, trebuia sa facem acelasi rezultat ca si ungurii sa ne mentinem pe locul 3. Meciul debuteaza excelent pentru noi, pe mesele 1 si 4 adversarii intra in pregatire. La 2 si 3 desi au jucat altceva, pozitiile sunt promitatoare pentru noi. Dupa ceva mai mult de 2 ore de joc, Radu si Robi duc scorul la 2-0.




In acest timp, surprinzator, ungurii au probleme serioase cu Israelul. Scorul era 1-1 si medalia parea foarte aproape, in plus pe ultima masa maghiarul era intr-o pozitie foarte dificila. Apoi a urmat o perioada incredibila; Vlad dintr-o pozitie complet castigata primeste mat. Alex forteaza victoria - cu ceva timp inainte ii dadusem de inteles ca e ok remiza , insa dupa infrangerea lui Vlad, in momentul critic cand avea de optat intre a repeta si a continua partida, a ales sa joace. Aproape simultan se incheie partidele lui Alex si a ungurului de pe masa a 4-a, ultimele partide din concurs.Au pierdut amandoi, astfel am ramas pe podium.


div>













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu