vineri, 8 aprilie 2011

Campionatul European Individual de Seniori: "Les jeux sont faits"

         Statiunea Aix-les-Bains , din Savoia franceza a fost locul de intalnire, intre 22 martie si 2 aprilie, al elitei "sportului mintii" din Europa. La aceasta magnifica intrecere s-au strans 393 combatanti, atrasi de mirajul sahului, de onorantul titlu de campion al "batranului continent", de premiile atractive, posibilitatile de norme, dar si  biletele de calificare la competitia mondiala. Romania a fost reprezentata de 14 viteji  ( Dieter Nisipeanu, Costica Lupulescu, Mircea Parligras, Doru Rogozenco,  Marius Manolache , Vladik Nevednichy, Alin Berescu, Alex Manea, Robin Dragomirescu , Adi Petrisor, Petre Nad, Alex Stanciu, Radu Doros , Raul Neagos) , dar si de o amazoana ( Alina L'Ami Motoc) .
        Gratie sprijinului oferit de clubul Medicina Timisoara, 3 elevi ai mei au putut fi prezenti ; 2 de la LPS Satu Mare+ Medicina ( Radu Doros  si Alex Stanciu ) si Adi Petrisor  de la  CSS1 Timisoara+Medicina.Eu am preferat sa raman acasa , pentru a putea lucra cu restul copiilor, in vederea unei participari cat mai reusite la Finala Campionatului National. Copiii s-au descurcat bine , Radu si Alex obtinand o norma dubla de maestru international, alaturi de o zestre importanta de puncte Elo.Pana acum nici un elev al meu nu reusise obtinerea vreunei norme internationale, astfel ca bucuria a fost una dubla. Sa speram ca aceste norme vor fi doar o borna in drumul lor spre o cariera sahista de exceptie. Adi s-a prezentat ceva mai slab, ramane sa se revanseze la Finala Campionatului National.
        Evolutia lor poate fi gasita la adresele:     Radu  Alex    Adi
        Iata si cateva poze ale celor 3 juniori , realizate de Marius Manolache si preluate de pe siteul oficial al Medicinei Timisoara:


Potapov- Radu


Radu - Cornette


Pridorozhni- Adi


Adi - Sumets


Alex- Vocaturo

      In general evolutia alor nostri a fost una reusita , bunul meu prieten, Costica Lupulescu  Costica  obtinand o meritata calificare la Cupa Mondiala.Mari regrete pentru Mircea Parligras Mircea , care a fost in prim-planul competitiei pe toata perioada ei, o infrangere dureroasa in ultima runda aruncandu-l in afara locurilor calificante.Pacat!  De evidentiat si norma de IM realizata de Robin Dragomirescu, dar si parcursul bun al lui Doru, Alex Manea, Dieter ( pana la un punct).
       In masura timpului liber - peste mai putin de 48 de ore urmeaza sa plecam spre Calimanesti - voi incerca sa revin cu unele partide comentate ale juniorilor mei de la competitia europeana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu