marți, 12 aprilie 2011

Start bun pentru juniorii LPS - ului

           A venit si ziua primei runde ,  a primelor emotii. Numerele de start – obtinute conform coeficientilor stabiliti de Federatia Internationala de Sah - ar putea genera o stare de optimism foarte ridicat

          Doros Radu – favoritul nr 1 la B 16 Rezultate Radu
          Stanciu Alex – favoritul 2 la B 18  Rezultate AS
          Hajbok  Robi – cotat cu sansa a 3-a la B18 Rezultate Robi
          Doros Doru – al 5-lea favorit al grupei B 12 Rezultate Doru
         Geiger  Alex- al 11 –lea coeficient dintre baietii de 12 ani  Rezultate Alex
         Moldovan Rares – sansa a 12-a la B12 Rezultate Rares
          Lazin Tamas – numarul 27 Rezultate Tamas
     
 Elevii   “medicinisti” sunt cotati , de asemenea , printre principalii protagonisti , ambii fiind apreciati cu sansa a 2-a la titlu.
       Numarul total foarte mare de participanti  - 424 in intrecerea masculina si 179 de fete       precum si respectul pentru munca  omologilor mei din tara ma faceau insa destul de circumspect.
       Pana la urma prima runda a fost una buna, din cei 7 LPS –isti aliniati la start , 5 au iesit invingatori , iar alti 2 “cazand la pace” cu adversarii. Asadar 6 puncte , nici o infrangere , insa mici regrete pentru cele 2 remize , care puteau  intregi o zi perfecta. “Pacifistii” au fost Radu si Robi.
       “Medicinistii” mei , Visanescu Daria  Rezultate Daria  si Adi Petrisor  Rezultate Adi  au reusit o victorie si o remiza. Claudiu a terminat egal in infruntarea cu un adversar mai bine cotat.
         In incheiere  va prezint 2 poze realizate in timpul rundei la Manastirea Cozia. Glumind putin , am putea vorbi de o  “oaza de liniste intr-o masa de beligeranti”.

                                                 
                                                       
                Asociatie simbolica intre magnolii , cele mai vechi plante din   lume si o manastire multiseculara


           Partida a 2-a a debutat marti dimineata la ora 9.30 . Cum  accesul antrenorilor in spatiul de joc este interzis , timpul trece extrem de greu. Totusi , certitudinea ca in perioada pregatitoare am facut tot ce a depins de mine imi ofera o mare liniste. Acum ar fi momentul bucuriei , al recompenselor .
      Primul care a iesit din sala de joc, indicand “semnul victoriei” este Radu. Urmeaza apoi Adi , Alex Geiger , Daria  si Doru , de asemenea , invingatori. Frumosul obicei astfel inaugurat este intrerupt prin 2 remize ale lui Robi si Tamas.   Alex Stanciu isi respecta blazonul si obtine o spectaculoasa victorie. Runda este incheiata de Rares, care aduce la “zestrea” LPS inca o jumatate de puncte. Asadar, un prim bilant dupa 2 meciuri indica:
       2 victorii: Alex Geiger, Alex Stanciu, Doros Doru  , Daria
      1 victorie si o remiza: Radu, Adi, Tamas
      2 remize: Robi.
 Claudiu are si el 1 punct obtinut prin 2 egaluri. Asadar nici o infrangere , dar urmeaza meciuri din ce in ce mai dificile.

           Ora 4 p.m. anunta startul celei de a 3-a runde , secunda pe ziua aceasta. Cei 2 Alex s-au asezat confortabil la prima masa , pregatiti sa infrunte opozanti redutabili. Rezultatele de pana acum ale elevilor mei ( nici o infrangere din cele 18 partide jucate in cele 2 runde ) imi dau speranta unui bilant favorabil.
         Dupa 2 ore de joc familia Doros ( Radu si Doru ) ii obliga pe adversari sa "ridice steagul alb". Din nefericire apar si primele 2 infrangeri prin Alex Geiger si Tamas. Mai departe Rares remizeaza , Robi iese victorios.
        Din nou urmaresc scurgerea secundelor si a minutelor , in asteptarea vestilor. Adi castiga o batalie importanta , iar Daria incheie nedecis. Ramane doar Alex pe baricade , incercand sa infranga rezistenta indarjita a oponentului sau. Dupa aproape 5 ore de lupta , iese fericit , consolidandu-si pozitia de lider al clasamentului.Maine insa il asteapta un meci infernal cu ocupantul locului secund si favoritul principal conform cotatiilor initiale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu