vineri, 8 aprilie 2011

Dinspre Somes catre Olt

     Timpul curge foarte repede, mai sunt doar 38 de ore pana ce goarna va anunta plecarea catre  Calimanesti. Urmeaza "Finala Campionatului National Individual" , cea mai importanta competitie juvenila a Romaniei - 11-21 aprilie.
     Revenita in circuitul sahistic de curand , statiunea s-a "scuturat de hainele ponosite" , devenind o perla a vaii Oltului.  Este o statiune balneoclimaterica care a fost atestata documentar in 1386 si este renumita pe plan international (la recomandarea doctorului Carol Davila, Napoleon al III-lea se trata cu apa minerala adusa de la izvoarele de aici). Adesea localitatea este asociata cu Manastirea Cozia, ctitorie a lui Mircea cel Batran - inaugurata la 18 mai 1388. De-a lungul timpului, mănăstirea va fi reparată și renovată de multe ori de domnitori ca Neagoe Basarab ,Radu Paisie , Constantin Brancoveanu . Ultima renovare și consolidare s-a făcut între 1 iulie 1958 -1 ianuarie  1959 de către guvernul Romaniei la intervenția patriarhului de atunci, Justinian Marina.In timpul lui Neagoe Basarab s-a construit fantana care-i poarta numele,  in buna stare si acum , oferind apa direct din izvorul muntelui din partea de apus a manastirii.
   Dar sa revenim la competitie, ca doar suntem sahisti, nu turisti :).  Liceul cu Program Sportiv ( LPS ) Satu Mare  va avea 7 reprezentanti la aceasta minunata infruntare a inteligentelor, desfasurata insa sub deviza " GENS UNA  SUMUS" - dincolo de inerentele lupte pentru medalii, suntem toti uniti de dragostea pentru sah.

Acestia sunt:  B18 : Stanciu Alexandru
                                Hajbok Robert

                       B16: Doros Radu

                       B14: Lazin Tamas

                      B12: Geiger Alex
                              Doros Doru
                              Moldovan Rares 

  Alaturi de acestia,vor participa si cei 2 elevi ai mei de la Medicina Timisoara, Daria Visanescu ( F16) si Adi Petrisor ( B20). Obiectivul pe care mi l-am asumat la LPS pentru aceasta competitie este de 6 medalii.
  

                                                            Alex S ( AS)

                                                                           Robi

                                                                         Radu
                                       
                                                                        Tamas
                                                         
                                                                   Alex G.
 
                                                                      Doru
             
                                                                      Rares
 
                                                                     Daria
 
                                                                 Adi
                                        
                                           
         Competitia va fi una grea , puternicele centre sahiste ale tarii ( Iasi, Bucuresti, Timisoara, Constanta, Brasov , Cluj, Ploiesti ) vor fi din nou prezente cu grupuri numeroase de jucatori/jucatoare bine pregatiti de antrenori cu vocatie. Sa speram insa ca rezultatele de la LPS vor continua linia ascendenta a ultimilor ani.De asemenea Daria si Adi trebuie sa-si valorifice imensul potential de care dispun , pentru a urca pe cea mai inalta treapta a podiumului.
       Claudiu Catricicau , de la UNIO Satu Mare va participa si el la concurs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu